Blogia
Geeks i d'altres

En estat geek

Mac mini

Finalment es desvela la novetat revolucionaria de Apple, el Mac Mini (http://www.apple.com/es/macmini/).

A la seva página també trobare les especificacions técniques. I tot aixó per menys de 500 €. Jo aniré estoviant, i si quan tengui els doblers, després d'informarme un poc sobre l'opinió de la gent, seguesc pensant que és una canya, m'ho compraré, li posaré una pantalla qualsevol i faré una partició de 15 gigas a n'aquest apetitós HD de 40 per a sa meva estimada Debian Sid per ppc ;), sempre deixant es Mac OS X instalat, que també hem mor de ganes d'aprender a manetjar-lo i a fer feina amb ell. S'hem cau la baba només de pensar-ho.

Si sé res més sobre el tema, vos n'aniré informant. SaludOS!!!
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

Nou iHome, o domés un hoax?

Fa poc vaig comentar que per la xarxa es xerra de que els d'Apple volen revolucionar el camp de l'informática posant a la venda un producte de gama mitjana-baixa, sense pantalla, a un preu molt raonable.

Si realment es cert, crec que seria es s'oportunitat de tot geek amb una economia fràgil, per dir-ho d'una manera suau ;). Vos deix aqui una página amb fotos del que podria ser. Per la meva part ja estic estoviant per si realment es una cosa reaonable, relació calidad/preu xerrant.

Salut!

Xserve G5

Per molts llocs de la xarxa es comenta que Apple té la intenció de revolucionar el mercat d'ordinadors presentant un mac a preu molt econòmic.
Esperem que sigui vera, encara que de totes maneres sempre podrem quedar empardalats mirant els servers que ven l'empresa de la pometa. Aquest en especial hem crida molt l'antenció, ja que és una molt bona máquina a un preu (mitjanament) raonable. Imaginau-vos ... dos procesadors G5, de 64 bits i 2,3Ghz de freqüència de rellotje, fent feina amb paralel, acompanyats d'un máxim de 8 GB de SDRAM DDR, i per comunicar-se una Ethernet Gigabit integrada a sa placa base, apart d'una memòria (máxima) de 1,2 TeraBytes (si, si, TERA ;)). Ademés vé amb el Sistema Operatiu UNIX-like de Mac, Mac OS X Server, encara que sempre li pots ficar una Debian ;).

Com veis, totes aquestes maravelles de s'enginyeria están comprimides en una máquina de 4,5 cm de gruixa, ideal per montar un cluster de fins a 42 máquines, exactament 84 procesadors treballant paralelament.
El que faria jo si tengués doblers ... m'estic emocionant massa lletgint aixó, vos deix un enllaç per si vos interesa :
Apple - Xserve G5
Salut!

Robot per gravar cd's

A un LUG (Linux Users Group) de Belgica s'han montat un autómata (controlat per ordinador) per gravar cds automáticament y no haver d'estar pendent de la máquina. Segons m'ha contat un d'els creadors ho varen montar perque els varen convidar a una convenció d'informática y havien de gravar 1200 cd's de Knoppix 3.7 amb una setmana. Realment alucinant xD
També vos deix un video flipant de com funciona aquesta geekada.
Molts d'anys, a mem si els reis vos duen moltes coses!

Regals de Nadal

Encara que el consumisme hipòcrita d'aquestes festes em repugna, m'he permés un petit regalet (amb un preu permisible) per sa meva persona. M'he comprat un ratolí òptic per el portàtil, amb connexió per USB, que encara no he provat a GNU/Linux, però és una preciositat, molt petit, i comodísim, per el mòdic preu de 9,90 €, una ganga, realment. Ademés, per aquells pc-dinosauris que encara no soportin usb, inclou un adaptador USB-PS/2. Crec que ha estat una bona compra.
Quan tengui una mica de temps miraré que tal va amb Debian.
Molt d'anys, i bona entrada i sortida!

Com no fer un pràctica de programació

Navegant per la web de l'asignatura d'Ampliació de Sistemes Operatius (ja ho dic jo, que m'hauria de centrar més amb el que estic fent ara que amb el que vull, que si no trec es batxiller de poc me servirà saber ses pràctiques que fan a sa carrera :P) m'he trobat un document sobre com no fer una pràctica de programació. Realment és de lectura obligada per tot aquell que hagi tecletjat un mínim de dues línies de codig (que si, GEO, que Visual Basic també val ... xDD) en la seva vida.

[OFF TOPIC]Aprofit per avisar de que hem queden 3 invitacions per el Gmail, així que aquells internautes que han estat tancat dins la seva habitació sense corrent (i per tant, no tenguin conta de Gmail encara) que me la demanin a "servomac(AT)gmail(dot)com".[/OFFTOPIC]

Portes Lògiques i Galletes frikis

Encantat de tenir-vos un dia més per aquí. Avui vos tenc preparades dues sorpreses moooolt frikis ;).
La primera és la página d'un informátic amb molt de temps lliure, que s'ha dedicat a construir portes lògiques.

Una porta lògica no és més que un element d'un circuit digital, amb una o varies senyals d'entrada (bits) i una o varies senyales de sortida (bits), on aquestes darreres depenen de l'entrada de dades. Per exemple, existeix la orta lògica NOT, que el que fa és invertir el bit; si és un 1 treu un 0, i si és un 0 treu un 1. Pero és igual, ja vos ho explicaràn millor a primer d'enginyeria tècnica en informàtica de sistemes a les assignatures de Fonaments de Computadors i a Circuits Digitals ;).

L'altra és un manual de confecció de galletes frikis (amb la forma del logo de Half-Life 2).

Vagi bé!
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

Aerogel

Aerogel Lletgint el blog d'en Kirai m'he assabentat de l'existència d'un material sòlid, creat per la NASA, 1000 vegades menys dens que el vidre. Té l'apariència d'un holograma, i un aspecte fantasmagòric ... sa veritat es que a primera vista asusta xD.
A la pàgina web del projecte expliquen que l'Aerogel és un material extremadament microporos, amb propietats sorprenents com poder-se moure a sa velocitat de sa llum.
La seva misió és capturar particules de la coa d'un cometa mentres aquest està amb moviment. Per tant, ha de tenir una capacitat d'absorció/retenció brutal, perque les particules viatjaràn a gran velocitat.
Podreu trobar més informació sobre aquest projecte aquí. I també podeu veure unes fotos sorprendents a la galeria d'imàtges.

Definicions de la wikipedia

Definicions de la wikipedia La Wikipedia és una enciclopèdia lliure, redactada per tothom que vulgui aportar el seu granet d'arena, totalment autogestionada, és la demostració de que l'autogestió i el treball en equip de tu a tu són les claus de l'èxit ;). Fins i tot en tenim en català.
Ademés trobam definicions tan curioses com a Geek, Friki i Otaku.

Lodger.tv

Un amic m'ha recomanat una pàgina brutal. Exactament es www.lodger.tv. Res més entrar has de jugar a un joc per entrar a cada subapartat de la pàgina (digeu-me si no és perfecte xD).
A la part de "information" expliquen que són un grup de música Finés (de Helsinki) format pel cantant/compositor Teemu Merilä el 2002. Actualment estan treballant en el segon album. De l'anterior podem deduir, amb una bona estona de donar-li voltes, que ja n'han tret un abans ;), així que alomillor seria convenient pegar-li una ullada, perque són molt bons.
L'apartat de videos no té perdua, feia temps que no veia coses tan bones "rollo muñekitos", com li dic jo.

Test Friki

Si voleu saber es vostro nivell de frikisme amb un percentatje, teniu aquest super Test Friki.

Jo he tret un 44% - Friki Total
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres

Detectant wireless apretant un botó

Navegant per la xarxa m'he trobat amb aquests trastos que serveixen per detectar si allà on et trobes hi ha una xarxa wireless, l'eina perfecta per el wardriver aficionat ;). Hi ha una comparació entre 5 tipus i estic pensant en comprarne un. Ronden els 30$, però mai he comprat amb una moneda diferent a l'euro (bé, amb la meva estimada pesseta) i no sé ben bé com va la cosa.

Se poden fer servir com a clauer, i seria una bona adquisició, no trobau?
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres