Blogia
Geeks i d'altres

En estat geek

Desde una Acer n30

Estic escribint aquest apunt desde la NoConName, amb una pda, exactament una acer n30 tal que aquestaHe pensat que era una situació tan geek que es mereixia una entrada pròpia :D
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

[MiniTip] NetCat i pipes

Per a pasar fitxers entre dos ordinadors en xarxa, podeu emprar les famoses tuberies del món Unix (les pipes) en conjunció amb "la navalla suissa" del protocol TCP/IP, el NetCat.

Per començar, hem de fer que l'ordinador que ha de rebre el fitxer es posi a escoltar a un port, i tota la informació que li arribi allà l'envii a un fitxer determinat mitjançant la redirecció :
nc -l -p [port] > [nomdelfitxer]


A l'ordinador que envia la imatge hem de fer que aquesta s'envii al port que acabam de posar a escoltar al destinatari, així que lletgim el contingut del fitxer amb la comana cat (per més informació man cat), i redirigim la sortida d'aixó a l'entrada del netcat amb una bona tuberia :) :
cat "nomdelfitxer" nc [ip_del_destinatari] [port]


Voilà, ja tenim el nostre fitxer pasat. Tal volta no és la solució més ortodoxa, ni la més senzilla, pero per a enviaments puntuals és efectiva i cómoda (i per que no dir-ho, queda bastant geek :D).

EPISODE III : Revenge of the Sith

Com no podia ser d'altra manera, he estat un d'els primers mallorquins que ha vist el tercer episodi de la saga Star Wars. M'agradaria fer un comentari una mica extens sobre la pelicula, pero ara mateix encara not l'emoció paralitzant-me el sentit. Són tants els caps que s'uneixen, tantes les explicacions que donen, tanta l'acció, tot junt i mesclat amb una gran carrega emocional i humana, ben remenat i presentat amb una vaixella d'efectes especials.
Apart de recomanar-vos de manera més que eufòrica que l'aneu a veure, vos vull comentar dues coses. La primera és una "clucada d'ull" irònica als fans, ja que hi ha un moment en que pasa la mítica nau d'en Han Solo, l'Halcón Milenario, de refilada. Es veu desde una camara allunyada, i la nau està aterrant a Corusant, si mal no recordo. Es després de que els dos jedis capturaren el creuer de la confederació. Atur, perque ja vos he contat massa. L'altre detall que volia comentar, són unes paraules de una de les protagonistes femenines, just després de que el canciller declara l'imperi, que són, aproximadament :
La libertat siempre se pierde asi, acompañada de esplendorosos aplausos.

No es exactament així, pero segueix enviant el mateix missatge. Desde aqui vos convid, un altre pic, a que aneu a disfrutar de tan espectacular película.

Aaaaaah! I una altra cosa! Com a tot friki que s'aprecii, he quedat fins al final dels titols de crèdit, i he pogut veure que les màquines amb que han treballat han estat Opterons, els procesadors de AMD. Realment m'ha sorpres, quedau fins al final i ho voreu. El logo de AMD 64 Opteron, baix el títol de "Pre-viewing hardware", o algo així.

Binary People

Avui, aprofitant el bon temps, he decidit treure de l'armari la meva camiseta friki per excel·lència, que hem costa l'aplelatiu de binari entre els meus cercles més freqüents xD.

Escric aquest mini apunt per que m'ha tornat a sorprendre el molt que crida l'atenció el tema dels 10 tipus de persones :D. Quan me la vaig comprar, la meva idea era fer aixecar cualque rialla entre els geeks de les rodalies, pero més que fer riure als geeks (que, posats a dir-ho, tampoc abunden massa pel meu institut xD), omple de preguntes les conversacions amb els meus amics.
I la veritat, per que ocultar-ho, es que m'encanta explicar el que significa. Aquella cara que fan una vegada ho han entes, mitj de satisfacció personal i mitj de falta d'assimilació (es deven demanar com puc dur posada una cosa com aquesta xD), hem fa riure com a un nin petit.
Xerrant amb un company (un d'aquests pocs que consider bastant geek, i que esper que en un futur pròxim sigi el meu company d'aventures mentres abraçam la programació orientada objectes ;) s'ens ha pasat pel cap el fer-m'hos una camiseta que digi alguna cosa tipus ...
What do you thing about a 1000101?

La febre dels iPod

La veritat es que els iPods han aconseguit rompre la barrera del cercle de freaks (o gent que sap el que és bó :D) que normalment compren aquest tipus de maquinari, i no és per menys[*].

[OFFTOPIC] El català és una llengua que m'encanta, pero avesat a sentir expresions popular com no es para menos en castellà, trob que es queda curta a l'hora de expresar-se de tú a tú. Encara que, pensan-t'ho bé, els mallorquins (i m'imagin que els catalans/valencians/altres_catalanoparlans també) tenim un bon grapat d'expresions que ajuden a transmetre personalitat amb paraules, com el tan de moda vine aqui que te rebentaré, o d'altres com és més puta que ses genetes. I és que els dialectes (i encara més els idiolectes) són un complement a la llengua estandard (per una altra part ben necesària) que la fan més propera a la gent.

[EDIT] Ostres, els de funpic no hem deixen linkar imatges (un dels problemes de la majoría d'allotjaments gratuits), així que vos hauré de deixar l'enllaç :P. Imatge.

No te n'adones del geek que ets fins que ...

... programes una aplicació que calculi i representi tirs oblics i horitzontals (amb C i la llibreria OpenGL), perque estas cansat de fer problemes de física amb paper i boli.
... domés compres mocadors de la marca [SPAM IS CENSORED] perque al paquet surten dos TUXs :D
... somnies que compres un PowerBook que vé amb una KUbuntu instalada
... [altres infinites geekades que m'han pasat els darrers dies]

Detall: Encara que m'autodenomin geek, no estic forrat, i m'acab de comprar un pendrive de 128 MB per 15 €. L'he enxufat (perdó, endollat :P) a la meva estimada Debian Sid, i sense fer cap tonteria s'ha montat automàticament. És el que té previsor (o despilfarrador de memòria, mira-ho com vulguis) i posar els drivers per dispositius d'enmagatzenament USB bult-in al kernel ;)

Em vé al cap una pregunta. Tot el que inclous al kernel com a built-in (marcat com a *, perque m'hos entenguem), ocupa RAM quan es carrega?

Google Fight

Navegant per la xarxa he trobat la página Google Fight, que fa una comparativa entre dues cerques a google, i et diu el nombre de resultats que dona cada cerca i la que guanya, presentat amb un gràfic de barres.
Desgraciadament, windows duu la devantera a linux (en quan a resultats a google es referexi, que quedi clar :)), i no digem ja si en lloc de cercar per linux cercam per gnu/linux .. Pero no paseu pena, poc a poc (o no tant tira tira) conseguirem que GNU/Linux superi a Windows, l'eterna simbolització d'enfrontament del programari lliure contra el privatiu, i no tan sols amb resultats :D!

Primeres topades amb el Mac Mini

Primer de tot, ja he trobat la meva estimada cònsola. Normal que no la trobàs, està més amagada que la sobrasada a ca nostra (qualque dia vos contaré cualque anecdota sobre el tema, pero ara no vé al cas ni crec que vos importi massa :P). Exactament és a /Applications/Utilities/Console.app.

Ara vé el primer dubte. Necesit un compilador de C per a Mac OS, i no sé si el duu inclós o me l'he de baixar. Sempre he fet feina amb el gcc (fins i tot quan encara era usuari de Windows (xerrar de windows en pasat dona un toc chic, com dirien els françesos :D) emprava el Blodsheed Dev-C++, que empra gcc i és lliure), i m'imagin que hi haurà versió per a Mac OS, no? Cercaré una mica, encara que si en sabeu alguna cosa i hem voleu fer la vida més façil agrairia qualsevol comentari.

Una altra observació ... que put*s fa l'Internet Explorer per aqui? Aixó és una plaga, en Bill Gates domina el món! Aqui tampoc es pot desinstalar del tot com a Windows?
[Comentari beneit]No sé si heu vist El hundimiento, pero hi ha un troç ón una mare (l'anomenarem així perque, almenys biològicament, ho és) mata als seus fills perque no vol que visquin a un món sense nacionalsocialisme. Voltros voldrieu que els vostres fills visquesin a un món sense Programari LLiure? Ja sé que no els matarieu (almenys aixó esper, no vull que sers irracionals lletgeixin el meu blog xD), però és una pregunta que deix al vól :P.[/Comentari beneit]

Aniré pasant-vos sa llesca sobre tot el que em pasi, i totes les xorrades que pensi (sempre que la meva "apretada agenda estudiantil", a la que per desgracia meva mai he fet cas, m'ho permeti xD) sobre aquesta nova màquina. Salut!

ACTUALITZACIÓ 1: He instalat el meu primer programa a Mac OS xD. Domés has de baixar un archiu, i s'executa tot sol. Aqui et diu que si vols instalar el programa, "arrosegis" amb el ratolí una imatge a la teva carpeta d'Aplicacions. És una pasada. Per cert, el programa era el Adium, un client de missatjeria instantànea que m'ha recomanat el Boooring, gracies ;). Ara vaig a mirar el que m'ha comentat el Jander, que m'ha recomanat el XCode com a compilador.

ACUALITZACIÓ 2: L'ADIUM A PETAT! Quan he començat a tenir un grapat de finestres obertes, música sonant, i un grapat de converses a la vegada, ha petat. M'imagin que deu ser la limitació de tenir tan sols 256 megas de ram. Ja m'ho imaginava ... Menos mal que sempre quedarà el consol d'una Debian amb un kernel ben compilat i un bon KDE ;). Una cosa que m'ha agradat de la petada aquesta de l'aplicació ha estat que m'ha avisat de que havía petat, i clar, al estar basat en BSD que l'aplicació hagi rebentat no ha afectat a la estabilitat del sistema, i en cap moment he deixat d'escoltar música ni de navegar amb tranquilitat per internet.

Ja tenc el Mac Mini

Ja han pasat les dues setmanes que hem varen dir que torbaria en arribar quan el vaig comanar, i a la fi ha arribat. Tenc una bona colecció de fotos del desembalatje i del hardware en si.
Primeres impresions? La típica .. una pasada de hardware. Per posar-vos un exemple, el teclat USB fa a l'hora de hub usb, donant 2 entrades més. Fa una estona que estic reproduint un dvd, i li pos la mà a sobre i és a temperatura ambient. Ademés, vist "en directe" impresiona més que a les fotografies. Com ja havia imaginat, cap a la mà, i es 100% disseny Apple; no hi ha res que no tengi sentit, tot está pensat per realitzar una funció, i no hi ha res innecesari (alomillor el módem intern, pero tots els fabricants de hardware el segueixen afegint als seus laptotps, i en aquest cas tamnbé als sobretaules). Podeu dir-me "bufa", pero coses que poden semblar tonteries com no haver de treure una "safata" (realment sempre dic bandeja, pero ja que hi sóm escribim bé) al lector de cds, o que la banda d'abaix del teclat i del pc mac (el que fa el costum :D) siguin forrats d'un material totalment antideslliçant s'agraeixen moltisim. Aquestes features són les que fan que els dissenys d'Apple desprengin aquesta aura invisible que atreu als geeks (i als no tant geeks, perque la meva mare ha flipat amb la nova adquisició :D).

En canvi, el software no el trob tant "únic". No és que no m'agradi, cosa que no puc dir perque ni tan sols m'hi he tirat una horeta davanr, sino que venguen amb el chip (dige-li "chip" o "prejuicis" :P) linuxero (i KDEro), no hem trob a gust amb ell. Aixó de no poder obrir dos programes iguals a l'hora és un problema grós, i com aquesta bastants. Alomillor estic digent dois i tot es avesar-s'hi, com pasar d'un entorn gràfic de Windows a una Gnome, per exemple, pero és la meva primera impresió. Per cert ... és que a Mac OS X no empren la consola? La trob a faltar molt, i no sé si és que no n'hi ha o que no n'he sabuda trobar.

Durant aquesta setmana intentaré familiaritzar-me amb el Mac OS, que és un d'els motius pel que m'he comprat un mac mini, però el divendres serà el gran dia del seu batetj, quan li INSTALI UNA UBUNTU per PowerPC ;). Li instalaria ara mateix, però per anar bé hauria d'estar estodiant la Literatura Renaixentista ... Temps al temps :D.

D'aqui uns dies pasaré les fotografies de l'arribada del nouvingut a casa, i més informació sobre la meva convivènvia amb ell. Tot un plaer informar-vos amb un teclat d'Apple, és una experiència reveladora.

Mac Mini .. EN CAMI!!

Tal com sentiu. Fa mitja horeta he comanat el meu preciat Mac Mini. D'aqui 2/3 setmanes toca arribar, així que esper poder-vos contar ca migració (inmediata, encara que no total) que sofrirà a GNU/Linux quan arribi.

També vull aprofitar per donar l'enhorabona al GEO, un colega meu que ha decidit formatetjar definitivament la partició de Windows del seu ordenador personal. Desde "El geek frustrat" t'enviaré anims i suport moral continuu ;). Com bé m'ha dit ell mateix, jo faig un apt-get install macmini, i ell un killall -9 hasefroch.
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

En Ricardo Galli i els seus textes ...

Al Blog d'en Ricardo Galli sempre trob entrades interesants relacionades amb el Software Lliure. I avui ha escrit una fàbula molt bona sobre el Programari Lliure. La podeu trobar aqui : http://mnm.uib.es/gallir/posts/2005/02/22/148/.
Hem recorda de manera exagerada a un capitol molt conegut de "Felix o el Llibre de les maravelles", de Ramón Llull, el típic i conegut "Llibre de les bèsties", que també és una fàbula on les personificacions serveixen per criticar maneres d'actuar de les persones.

Xerrant de mac minis

Ja està decidit. Em compraré un Mac Mini i mumpare es quedarà amb el portatil per fer feina! Estic més content que mai!
Ara el que he de fer es posar a punt la xarxa inalàmbrica, i fer que funcioni el modem usb de telefonica (el Comtrend CT350, o algo així :P) amb l'Ubuntu, i tendré el meu escriptori elitista total.
Hem mor de ganes d'aprendre a fer servir el Mac OS X, i sobretot de provar com va amb GNU/Linux, perque he sentit que el kernel de Linux és molt més rapid que el Darwin, que és el kernel de Mac OS (també és unix-like, és a dir, basat en Unix .. o millor dit, que respecta els estandarts POSIX :P). Si Ubuntu (o millor dit, Gnome, pero com que la filosofia de la distribució els uneix, crec que emprar Ubuntu connota emprar Gnome, encara que també se li pugi posar KDE. Així i tot jo crec que si la filosofia de Ubuntu és emprar Gnome els seus motius tendran, i si hi he de posar KDE m'estim més posar una Debian Sid i llest) hem convenç miraré d'aconseguir uns dels cds per ppc, i sino alomillor miraré com va la Gentoo, o seguiré clasic i posaré Debian (que és el que acabaria fent de totes maneres :P).

També he pensat en comprar un iBook, pero el centrino que tenc ara fa més de sobretaula que de portatil (mooooooolt més), i si qualque dia tenc necesitat d'emprar un portatil el Mac Mini hem pot fer la feina (l'unica putada es la pantalla, pero ara pantalles n'hi ha per tot ;)).

Ademés, ja que xerram d'Apple, avui demati he anat a veure "Los padres de él" (que és una pelicula bastant mediòcre, pero els actor que hi surten m'encanten i fan un bon paper, així que me n'he enrigut una estona), i surt un iBook en primer plà. Just al principi, quan el protagonista surt de fer feina i torna a casa, el primer que fa es mirar l'iBook. I quan ell i la seva parella van a ca els pares d'aquesta, el sogre del protagonista té un iBook i un Mac de sobretaula, d'aquests amb procesador G5, amb una flamant pantalla de 21". He sortit del cine flipant a 32 bits ... xDD

Frase

Quina és la diferència entre la inteligència artificial i la inteligència humana?
Què la artificial apren del seus errors.

Evolució d'Apple

Navegant per la xarxa, a una de les meves llarges pasetjades per internet, he trobat aixó : http://www.tofslie.com/files/evolution_apple.jpg
És un poster en el que hi ha ordenats per ordre d'aparició al mercat la gran majoria de productes de la marca Apple. Estic cercant a calque banda per imprimir-ho a un DINA-3, plastificar-ho i penjar-ho al meu cuarto, així que si sabeu de cualque lloc on ho pugi fer deixau un comentari.

Salut!

Desmembrant un iPod


http://www.applematters.com/shufflepopup0.htm
A aquesta pàgina podreu trobar unes fotos la mar d'interesants sobre com està montat un iPod. 100% recomanable.
Encara que hi hagi qui troba que aquesta meravella (l'adjectiu subjectiu és aportació meva :P) de tan sols 20 grams de pes no és cap novetat tecnològica, vos puc asegurar que els de Apple tenen guanyada la meva enhorabona (entre el nou Mini Mac, l'iPod i els coneguts iBook i PowerBook, me tenen enamorat!).""

A ca en BMW saben el que fan ...

Ahir ja xerravem de fotos que podriem emprar com a estandart a una creuada antiWindows, i trobava que no podia falta aquesta fotografia, que ja ha pasat als anals de la història (aixó d'anals sona molt malament, no trobau? xDD) :

Ibèria prohibeix Windows

Lletgint el blog d'en Ricardo Galli he vist una foto que pasarà a la posteritat (com la de BMW i el seu descapotable.. our hardware runs better withouth windows) com a foto friki anti-Windows xD

Un preu raonable a la Unió Europea pel Mac Mini

Com ja hem comentat, el Mac Mini val 489 € (per a la venta a Europa), en contraposició als 499 $ de preu venta públic als estats units. Relativament (l'euro ara es bastant més fort que el dolar) el preu europeu es molt més elevat que l'americà (499$ són equivalents a 383€, més de 100 € menys que el que ens costa aqui). Així que han decidit demanar signatures per intentar que Apple redueixi el preu. Ho podeu trobar aqui : http://www.petitiononline.com/MacmiEU/petition.html. Aprofit per demanar-vos que en façeu una bona difusió, perque si recoim un nombre considerable de firmes es posible que ens façin cas (encara que aquest considerable ho ha de ser molt :P).

¡Salut!
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres

En Richard Stallman m'hos vigila ...

Jugant amb apt-cache he trobat un paquet del més curios.

servomac@debian:~$ apt-cache search vrms
vrms - Virtual Richard M. Stallman
servomac@debian:~$


La meva sorpresa inicial ha estat rápidament seguida d'un apt-get install vrms, i al executar-lo me trob amb aixó:

servomac@debian:~$ vrms
No non-free packages installed on debian! rms would be proud.
servomac@debian:~$


Com veis simplement és un petit programa que t'informa d'els paquets non-free (no lliures, és a dir, privatius) que tens instalats a la teva distro de GNU/Linux. Simplement la curiositat geek del dia.
¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres