Blogia
Geeks i d'altres

Jabber

Jabber és un protocol obert de missatjeria instantània, a l'estil de l'archiconegut Messenger. Les ventatjes que ens ofereix jabber davant aquest producte privatiu són, entre d'altres :
· És obert. És un protocol gratuit, obert i públic. Ademés existeixen gran cantitat de clients, i servidors.
· És ampliable. Jabber està basat en XML, un estandart per l'intercanvi de missatjes per la xarxa en temps real. Qualsevol persona que vulgui pot contribuir a programar funcionalitats noves, així que és un producte en constant millora.
· És descentralitzat. Qui vulgui pot montar un servidor de jabber. Ademés no depen de cap patent ni cap empresa, així que es pot emprar amb total llibertat.
· És segur. Els servidors empleen el protocol SSL per a les comunicacions Client-Servidor, així que ningú pot lletgir el que envies més que el seu destinatari.

Trobareu una bona guia d'introducció a Jabber aquí.



Vos anim a tots a anar substituint poc a poc el MSN Messenger per el Jabber. Ja és hora de desfer-m'hos de les empreses privatives i volar cap al futur i la llibertat!! (Quina frase més brutal que m'ha sortit .. xD)
Si sou una mica vius i vos montau un JabberID (es molt facil, hi ha moltes guies que ho expliquen a google) me podeu contactar a servomac@jabber.org
Podriem fer una bona llista de JabberIDs i publicar-la a aquest article, per promoure l'ús de Jabber. Quí s'apunti que deixi un comentari explicant qui és i el seu JabberID.

Salut!

0 comentarios