Blogia
Geeks i d'altres

Sistemes vs Gestió (I)

La carrera d'Enginyer Tècnic Informàtic té dues especialitats, Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes, i Enginyer Técnic en Informàtica de Gestió. Una Enginyeria Tècnica és una carrera de 3 anys, encara que la durada mitjana està situada entre els 4 i 4 anys i mitj. Normalment a les enginyeries tècniques s'ha de presentar un projecte de final de carrera (com es fà a telemàtica, per exemple), pero aquesta, al tenir caràcter (o almenys l'intenció de ser) de continuat, ja que quan acabes aquests 4 anys pots decidir si seguir estodiant i fer dos anys de superior, aquesta vegada ja incloent un treball de final de carrera.

L'intenció d'aquest mini article és aclarar les diferències que hi ha entre les dues engnyeries tècniques, basant-m'hos en els plans d'estudi de la universitat de les illes balears d'ambdues. Per tots aquells que no coneixen el sistema universitari de control de nivell de l'estudiant, explicar que la cosa va per crèdits. Cada carrera té un nombre determinat de crèdits, i per treurer-le has de tenir tots aquests crèdits. Cada assignatura té un valor determinat de crèdits, i quan l'aproves tels "sumen". Vé a ser com un videojoc, on has d'anar conseguint punts, però "una mica" més sofrit ... xD. Per donar algunes dades i exemples, diré que les dues Enginyeries de les que xerram avui consten d'un total de 210 crèdits.
M'estim més, en lloc de fer valoracions subjectives prèvies, explicar les semblançes i diferencies en temes d'assignatures entre una i l'altra durant el primer any.
Sistemes

Fonaments de Computadors ..... 6 crédits
Circuits Digitals ............ 3 crédits
Física ....................... 3 crédits
Àlgebra ...................... 6 crédits
Anàlisis Matemàtic ........... 6 crédits
Fonaments de Programació ..... 6 crédits
Matemàtica Discreta .......... 3 crédits
Lógica ....................... 3 crédits

Gestió

Fonaments de Computadors ..... 6 crédits
Àlgebra ...................... 6 crédits
Anàlisis Matemàtic ........... 6 crédits
Fonaments de Programació ..... 6 crédits
Introducció a l'economia ..... 3 crédits
Administració i Comptabilitat ... 4,5 crédits
Lògica ........................ 3 crédits

0 comentarios