Blogia
Geeks i d'altres

Kate

Kate (KDE Advanced Text Editor) és l'editor d'archius de codi font, fitxers de configuració i d'altres al KDE. Entre les features que més em criden l'atenció trobam que duu una Konsole incorporada, i que pots veure el mateix document desde dues bandes a l'hora. El millor no és sols que es pugi veure; ademés es pot modificar i els canvis fets a una de les "vistes" modifiquen automàticament l'altre. Aixó pot ser d'extrema utilitat programant, per exemple. A l'hora que modifiques una funció, crees una mica de "codi andàmio" dins la funció main per a comprovar que la cosa funciona com tu vols. Tot un descans a l'hora de programar amb fitxers de codi més llargs de l'habitual.

Com no podia ser d'altre manera, inclou highligth per als llenguatjes de programació més habituals, a més d'archius de configuració, llenguatjes d'script interpretats, llenguatjes "d'etiquetes" (markup, com html i d'altres) ...
Pero el millor és que tu mateix pots crear nous archius de configuració xml per a fer highligthing a nous tipus de documents, o modificar els ja existents. Vos deix un enllaç que ho explica, per si a algú li crida l'atenció. Evidentment també pots modificar l'esquema de colors actual, canviant el color que s'assigna a cada tipus de variable, per exemple. Ho podeu veure a aquest screenshot.

En definitiva, si el Gedit ja m'agradava, el Kate té el meu cor a la seva mà.

1 comentario

Guti -

Esto ya lo hacía el Aurora de finales de los 80... http://guti.bitacoras.com/index.php?entry=entry040712-115604.

¿Por cierto, que te ha parecido el SlickEdit?