Blogia
Geeks i d'altres

Highlight

Lletgint la llista de distribució de Bulma he conegut el programa highlight. Com expliquen a la seva ajuda (highlight --help) i al seu man, és una aplicació que dona format a codi font de més de 60 llenguatjes de programació, per a donar una sortida en ANSI, XHTML, RTF, LaTeX, o d'altres.
Citant la seva man-page :

Highlight converts sourcecode to HTML, XHTML, RTF, LaTeX, TeX or XSL-FO. There are 65 colour themes available. Highlight recognizes keywords, numbers, strings, comments, symbols and preprocessor directives.

Una maravella de programa, que ajuda a donar una bona estètica a codis petitons, per a poder publicar-ho a la xarxa o crear una memòria de projecte en LaTeX. Per exemple, jo he creat una versió del codi font del servidor web que estic montant en XHTML fent un highlight -X -i serverCon.c -o serverWeb.htm.

També es pot integrar perfectament amb les comanes típiques de bash, com cat i grep. Imaginem que volem veure els noms de les classes d'un programa escrit en Java; l'imprimim amb una "cat programa.java", redirigim la sortida amb una pipe a un "grep class", i tornam a redirigir a un "highlight -A --syntax=java". Tenim una sortida guapa, eficient, i molt geek ;).

0 comentarios